רוב המבקרים הזרים הולכים היישר אל האורות הבוהקים של דובאי, ללא ספק היעד הקוסמופוליטי והבולט ביותר באיחוד האמירויות, ביתם של מגוון רחב של אטרקציות, החל מהשוקים ההומים של מרכז העיר העתיקה ועד לציוני דרך מודרניים מעוררי הלסת, כגון בורג' ח'ליפה הענק ובורג' אל ערב האייקוני.
אתם צריך ללכת לטיול מאורגן לאמירויות, אם לא, תצאו משם עם רושם סתמי מאוד מהחיים באיחוד האמירויות הערביות המודרניות. החיים הפוליטיים הלאומיים נשלטים על ידי אבו דאבי, שהיא הגדולה והעשירה מבין שבע המדינות, המכסה כ-85% מאיחוד האמירויות ומתגאה במעל ל-90% מסך הכנסותיה מנפט. העיר הנמוכה עצמה התקשתה לצאת מהצל של דובאי, אם כי יש כאן אטרקציות מתגמלות כמו מסגד השייח' זאיד המלכותי והרובע התרבותי הקרוב של האי סעדיאט עם חמישה מוזיאונים שעוצבו כולם על ידי אדריכלים מפורסמים בעולם. כדאי גם לעשות את הטיול אל העיר אל עין שבפנים הארץ עם נווה המדבר והמבצרים המסורתיים.
הזמן הטוב ביותר לטיול מאורגן לאמירויות
הזמן הטוב ביותר לבקר בדובאי הוא בחודשי החורף הקרירים יותר מדצמבר עד פברואר, כאשר העיר נהנית מאקלים ים תיכוני נעים, עם טמפרטורות יומיות ממוצעות בסביבות ה-20 מעלות צלזיוס.
באופן לא מפתיע, תעריפי החדרים (והביקוש) נמצאים בשיאם במהלך החודשים הללו, אם כי השמיים בינואר ופברואר יכולים לפעמים להיות מעוננים למדי, ואף יכול להיות רטוב באופן מפתיע לפעמים. הטמפרטורות עולות משמעותית ממרץ עד אפריל ובאוקטובר ונובמבר, כאשר המדחום מזנק בקביעות אל ה-30 מעלות, אם כי החום עדיין נסבל יחסית, ולא אמור לעצור אותכם מלצאת ולהסתובב.
במהלך חודשי הקיץ ממאי עד ספטמבר העיר רותחת – יולי ואוגוסט חונקים במיוחד – עם טמפרטורות ממוצעות ב-30 וה-40 (ולעתים קרובות יותר ל-50). למרות שהחום עז (גם אחרי רדת החשיכה), מחירי החדרים ברוב המלונות המובילים צונחים ב-75 אחוזים, מה שהופך את זה לזמן מצוין ליהנות מקצת יוקרה דובאית אותנטית במחירים זולים יחסית, כל עוד לא תעשו זאת. חשוב לבלות את רוב זמנכם בדילוג בין מלונות ממוזגים, קניונים, מסעדות ומועדונים.
סיורים, הפלגות וספארי מדבר
לדובאי יש עשרות מפעילי תיירות identikit שמושכים המוני תיירים תמימים בחיפוש אחר החוויה ה"ערבית" המיידית. הדגש הוא בתוקף על ספארי מדברי סטריאוטיפי והפלגות ארוחת ערב תיירותיות ב-Dhow, אם כי כמה מפעילים מציעים פעילויות יוצאות דופן יותר, החל מתצוגות בזים ועד טיולי מסוקים.
שייט בסירות
היציאה אל מימי הנחל היא אחד משיאי הביקור בעיר, בין אם דרך הנסיעה הקצרה באברה על פני הנחל; על ידי שכירת אברה משלך או מונית מים חדישה; או באמצעות שייט דאו.
שייט אברה
אלטרנטיבה נינוחה יותר למעבר קריק הסטנדרטי באברה היא לשכור סירה משלך, שעולה 120 ש"ח לנסיעה של שעה: החל מאיפשהו במרכז העיר, תוך שעה כנראה תוכל לרדת למועדון הגולף דובאי קריק. ובחזרה. כדי למצוא אברה להשכרה, גשו לתחנת האברה הקרובה ושאלו בסביבה. התעריף נקבע רשמית (ומפורסם בכתב בכל תחנות האברה) והוא זהה ללא קשר לכמה אנשים משתמשים באברה, למרות מה שמפעיל הסירה עשוי לומר.
ספארי מדבר
דבר אחד שלמעשה כל מבקר בדובאי עושה בשלב מסוים הוא לצאת לספארי במדבר. האטרקציה העיקרית של טיולים אלה היא ההזדמנות לראות חלק מהנוף המדברי המקיף את העיר, ולמרות שלמעשה כל הסיורים שמים את הדגש בתוקף על ריגושים זולים וגימיקים תיירותיים, רוב האנשים מוצאים את החוויה מהנה, בצורה די עלובה.
ספארי שקיעה
הרוב המכריע של המבקרים בוחר באחד מהספאריים הפופולריים האינסופיים של חצי יום (המכונה גם "ספארי שקיעה"). אלה מוצעים על ידי כל מפעיל טיולים בעיר ומחירם נע בין 175 ש"ח ל-375 ש"ח. ללא הבדל במי תחליטו ללכת עם המרכיבים הבסיסיים נשאר זהה. סיורים יקרים יותר יציעו בדרך כלל גם שירות מעולה, אוכל איכותי יותר ומגוון רחב יותר של בילויים ב"מחנות הבדואים" שלהם.
הסיורים הם במכוניות 4WD גדולות המכילות כשמונה נוסעים. יאספו אתכם מהמלון בין 15:00 ל-16:00 ולאחר מכן, לאחר שנסעתם ברחבי העיר ואספתם את הנוסעים האחרים, תוסעו אל המדבר. היעד הרגיל הוא אזור נסיעה של 45 דקות מחוץ לעיר על הכביש להטה, מול הדיונה האדירה המכונה ביג אדום.
לאחר עצירה קצרה, שבמהלכה ירדו חלקית צמיגי הרכב שלך כהכנה ליציאה לשטח, תוסיעו החוצה לדיונות בצד הנגדי של הכביש המהיר מביג רד למשך שעה בערך כדי ליהנות מהבילוי האמירי המסורתי של חיתוך דיונות. זה כרוך בנסיעה במהירות גבוהה למעלה ולמטה בדיונות שופכות יותר ויותר בין תרסיסי חול גדולים בזמן שהרכב שלכם מחליק, מתקלקל ומדי פעם ממריא לגמרי.
ריגושים נוספים חוץ מזה: הדיונות מרהיבות, ויפות מאוד בשקיעה, ולמרות שקשה לראות הרבה בזמן שאתה מתנגש בתוך הרכב, הנהג שלך כנראה יעצור ליד הנקודה הגבוהה ביותר של הדיונות כדי שתוכל לצאת , ליהנות מהנוף ולצלם כמה תמונות. אולי תינתן לך גם הזדמנות לנסות את כוחך בסקי קצר בחול. לחלופין, חלק ממפעילי הטיולים לוקחים אותך חזרה לכביש הראשי, שם אתה יכול לצאת לטיול על פני הדיונות על אופניים טרקטורונים – או "כרכרה דיונה" – בדרך כלל תמורת תשלום נוסף.
עם רדת החשכה, תוסעו לאחד מעשרות המחנות האופטימיים של "מחנות בדואים" במדבר, בדרך כלל עם אוהלים שונים מסודרים סביב מתחם חולי ובמה של ריקודי בטן. לאן שלא תקחו אתכם תמצאו פחות או יותר את אותו מחיר תיירותי המוצע, הכל כלול במחיר הסיור. אלה כוללים בדרך כלל טיולי גמלים (קצרים מאוד), קעקועי חינה, התלבשות בתלבושת לאומית של המפרץ וצילום עם בז האמירי יושב על זרועתיכם.
לאחר מכן מוגשת ארוחת ערב בופה בינלאומית סבירה, שלאחריה מופיעה רקדנית בטן עוד כחצי שעה, וגוררת עמה חברי קהל בעלי חזות סבירים לעלות לבמה (בחרו בקפידה את מושבכם). הכל כיף, למרות שסביר יותר שלרקדנית הבטן היא ממוסקבה מאשר ממוסקט, והרצפה נוטה להירטב במהירות באנשי עסקים הודים עליזים. תוכל למצוא אותם גם במהלך "טיול מאורגן למוסקבה וסנט פטרסבורג". כל העניין מסתיים בסביבות השעה 21:30, ולאחר מכן תיסעו חזרה לדובאי.
ספארי מדבר אחרים
למי שרוצה להרגיש יותר את המדבר, מפעילי טיולים מסוימים מציעים הזדמנות להרחיב את ספארי השקיעה לטיול לילה, לישון באוהלים לפני שהם חוזרים לדובאי לאחר ארוחת הבוקר למחרת בבוקר. זה מציע לך סיכוי הרבה יותר טוב לקבל קצת תחושה של הריקנות והפאר של הנוף מאשר במהלך ריקודי הבטן חופשיים לכולם.
חלק מהחברות מציעות גם ספארי מדבר של יום שלם. אלה כוללים בדרך כלל תערובת של סיורים כלליים בשילוב עם פעילויות כמו ריצת דיונות, רכיבה על גמלים, סקי חול ורכיבה על כרכרות דיונות לפני החזרה לדובאי בשעת בין ערביים. סיורים אלה הם גם הדרך הטובה ביותר לחוות את הבילוי הפופולרי של ואדי-באשינג – נסיעה דרך אפיקי הנהר הסלעיים והיבשים שמבקיעים את הצד המזרחי של איחוד האמירויות סביב הרי חג'אר. חלק מהמפעילים מציעים גם סיורים המתמקדים אך ורק בפעילויות מסוימות כמו סקי חול, טיולי גמלים ורכיבה על כרכרות דיונות.
פעילויות ספורט וחיק הטבע באיחוד האמירויות הערביות
למרות האקלים המעניש לפעמים, דובאי (ואבו דאבי השכנה) מתהדרת בלוח שנה מהשורה הראשונה של אירועי ספורט שנתיים, כולל טורנירי טניס ורוגבי מובילים, הגרנד פרי של אבו דאבי פורמולה 1 וגביע העולם של דובאי, מרוץ הסוסים העשיר בעולם.
העיר גם מארחת מדי פעם משחקי קריקט בינלאומיים ומשחקים חד-יומיים, כמו גם צמד טורנירי גולף יוקרתיים, הכולל את אליפות DP World Tour, סיום העונה בסבב האירופי.
למי שמעוניין בספורט, יש מגוון נאה של פעילויות חוצות המוצעות, כולל צלילה ברמה עולמית, שפע של ספורט מים, פעילויות מדבריות מגוונות, בתוספת מבחר מרהיב של מסלולי גולף. אם אתם זקוקים להפסקה מהחום, עברו בתוך הבית, שם תוכלו לעלות על המדרונות בסקי דובאי או לגלוש על משטח החלקה על הקרח של דובאי.
טיפים לטיול מאורגן לאמירויות
1. דובאי מעולם לא הייתה יעד מציאה מבחינת מחיר, ולמרות שאפשר להסתדר בלי להוציא סכומי כסף אדירים, אלא אם כן תהיו מוכנים להתיז לפחות כמות מסוימת של מזומנים תפסידו הרבה ממה שיש בעיר להציע. העלות הבסיסית הגדולה ביותר היא לינה.
בקצה התחתון של הסקאלה אפשר למצוא חדר זוגי ללילה בסביבות 250 ש"ח, או לפעמים אפילו פחות. עבור מלונות יוקרתיים יותר אתם מסתכלים על 500 ש"ח ומעלה ללילה, בעוד שבדרך כלל לא תקבל מיטה באחד מחמישה כוכבים היוקרתיים של העיר בפחות מ-1,000 ש"ח ללילה במינימום מוחלט; מחירי החדרים במקומות הטובים ביותר יכולים להגיע לכמה אלפי דירהם.
2. אין הרבה סיכונים בטיחותיים או בריאותיים שכרוכים בביקור בדובאי, למרות שעדיין מומלץ מאוד לעשות ביטוח נסיעות תקף [1] לפני הטיול. במקרה הפשוט ביותר, הוא מציע מידה מסוימת של הגנה מפני תקלות יומיומיות כמו טיסות מבוטלות ומטען שלא במקום. וחשוב מכך, פוליסת ביטוח תקפה תכסה אותך.
שעות פתיחה וחגים
דובאי פועלת לפי לוח זמנים אסלאמי ולא מערבי, כלומר העיר פועלת לפי שבוע עבודה בסיסי של חמישה ימים הפועל בימים ראשון עד חמישי, כאשר יום שישי הוא היום הקדוש לאסלאמי (שווה ערך ליום ראשון הנוצרי). חלק מהמשרדים נפתחים גם בשבת, בעוד שאחרים נסגרים בצהרי יום חמישי.
כשאנשים מדברים על סוף השבוע בדובאי הם מתכוונים לשישי ושבת (ואולי גם חמישי אחר הצהריים/ערב). העובדה החשובה ביותר שיש לציין היא שאתרי תיירות רבים סגורים בימי שישי בבוקר (והמטרו מתחיל לפעול רק בשעה 10:00), בעוד שהבנקים בדרך כלל פתוחים שבת עד רביעי בין השעות 8:00-13:00 ובחמישי בין השעות 8:00-13:00 (חלקם גם נפתחים מחדש ב- אחר הצהריים בין השעות 16:30-18:30).
אולי תרצו לקרוא כאן על "טיול מאורגן לבחריין".